På Stockholm Furniture & Light Fair för att titta på nyheter – nya produkter, nya material, ny kunskap, nya trender, nya miljöer och nya tekniska lösningar. Vi har särskilt fokus denna gång på aktivitetsbaserade kontorsmiljöer och hållbarhet. Mycket fina lösningar på hur man skapar en bra miljö som man mår bra av att jobba i. Mycket ljudisolerade kuber och inramande rum i rummen. Många lyfter också fram hållbarhetsaspekten mer och mer. Mycket bra att de producerande företagen har vaknat men det går att göra så mycket mer. Vi blir mer och mer kunniga och kräsna. Därför är det roligt att se de företag som tar hållbarhet och återvinning ett steg längre, t ex NCP:s stol S1500 som görs av återvunna fisknät i liten norsk stad i samarbete med den lokala fiskerinäringen och stålproducenter som gör benen. Rena material med lång livslängd.

Trender då? Fortfarande mycket natur och dammiga pasteller och brända toner som gäller. Mycket mörka träslag, hantverkskänsla, taktila och textila material. Det är fortfarande stilrent och skandinaviskt, men roligt att se dem som tar ut svängarna, bryter normen och myser till det. Vad kommer framöver? Vi tror att det blir än mer arbetade material, t ex arbetade och unika detaljer som står ut med hantverk i fokus.